SERVICII DE FORMARE PROFESIONALĂ

Fundatia Mara furnizeaza servicii de formare profesionala continua a adultilor din anul 2010.

Fiind furnizor privat autorizat de catre Autoritatea Nationala de Calificari, programele de formare profesionala continua furnizate de catre Fundatia Mara sunt certificate , in urma participarii la aceste programe, eliberandu-se certificate de calificare/absolvire recunoscute la nivel national.

Beneficiari:

Persoane din judeţul Hunedoara, absolvente a învăţămîntului minim obligatoriu care doresc să obţină o calificare certificată ANC sau care doresc să treacă la un nivel superior de calificare in meseria pe care o practica.

Obiective:

Facilitarea accesului şi participării la formare profesională continuă a populaţiei active de la nivelul judeţului Hunedoara.

 

Activităţi:

  • Furnizarea programelor de calificare
  • Furnizarea programelor de specializare/perfectionare

O persoana adulta se poate califica intr-o meserie participand la ceea ce se numeste un program de formare profesionala a adultilor. Acestea pot fi de initiere, de calificare, de specializare.

Formarea profesionala initiala a adultilor asigura pregatirea necesara pentru dobândirea competentelor profesionale minime necesare pentru obtinerea unui loc de munca.

Calificarea este ulterioara formarii initiale si asigura adultilor fie dezvoltarea competentelor profesionale deja dobândite, fie dobândirea de noi competente.

Un curs de calificare are o durata de 360 de ore (120 ore de teorie si 240 de ore de practica) organizate pe parcursul a 3 luni (60 de zile lucratoare) daca asigura calificarea intr-o meserie de nivel 2, respectiv are o durata de 720 de ore (240 ore de teorie si 480 de ore de practica) organizate pe parcursul a 6 luni (120 de zile lucratoare) daca asigura calificarea intr-o meserie de nivel 3 conform Nomenclatorului calificarilor din Romania.